exkl. momsinkl. moms

Transpocket 150 inkl elektrodhållare 3M (komplett)

10,375.00 kr  Exkl. moms

Den senaste Transpocket generationen har en mycket högre verkningsgrad än de tidigare. Jämfört med föregångaren använder Transpocket 150 upp till 20 procent mindre energi, trots högre uteffekt. För användaren betyder det lägre energikostnader och minskad belastning på elnät/ generator. Detta är möjligt med en PFC krets (Power Factor Correction) som dels tillåter användandet av mycket långa nätkablar, dels förbättrar elverkskompabiliteten.

Artikelnr: FRO4075210 Kategorier: , , Etiketter: ,

Beskrivning

Komplett paket inkl strömkälla, 200A elektrodhållare (3meters skruvtyp) och återledare 3 meters.

Pålitlig och robust även under hårda förhållanden. Skyddad panel med mycket bra användarvänlighet. Extremt lättanvänd och enkel att förstå. Flera olika Setup möjligheter i bakgrunds menyn.

Den senaste Transpocket generationen har en mycket högre verkningsgrad än de tidigare. Jämfört med föregångaren använder Transpocket 150 upp till 20 procent mindre energi, trots högre uteffekt.
För användaren betyder det lägre energikostnader och minskad belastning på elnät/ generator.
Detta är möjligt med en PFC krets (Power Factor Correction) som dels tillåter användandet av mycket långa nätkablar, dels förbättrar elverkskompabiliteten.

Den nya funktionen Time ShutDown, stänger av nätspänningen till effektdelen, om maskinen inte används inom en inställbar tidsram för ytterligare energibesparing.

ROBUST OCH PORTABEL
Nya Transpocket är tåligare än någon tidigare variant och är det perfekta verktyget på arbetsplatser med krävande förhållanden. Ett kraftigt, slitstarkt, ergonomiskt utformat hölje med smart konstruerade intag och kanaler för kylluft, skyddar elektronik och manöverpanel mot
slag, stötar, damm och fukt.

Inre komponenter är monterade på speciellt utfomada ramverk, som är en av detaljerna bakom Transpockets extrema tålighet. Det optimerade kylluftflödet reducerar mängden smuts som kan sugas in av fläkten, vilket ger ökad livslängd och IP23 klassningen talar för sig själv. Utrustningarnas låga vikt på 6,3 kg (TP150) respektive 8,7 kg (TP180) gör att de lätt kan flyttas till arbetsställen, som annars kan vara svåra att nå. Inställningen FUS (säkring) gör att maskinen själv begränsar sitt strömuttag från elnät med låg kapacitet, vilket innebär att varierande nätkapacitet var ett problem som nu har en lösning.

ENKEL OCH INTUITIV
Frontpanelen med sjusegmentsdisplay och LED indikatorer är intuitiv och lättavläst. Panelen är monterad försänkt vilket ger ett skydd mot skador.

Den nya generationen är redo för framtiden. Utrustningarna kan uppdateras och nya mjukvaruversioner, specialprocesser och systeminformation kan enkelt läggas till.

PERFEKTA SVETSEGENSKAPER
Fronius beprövade digitala resonanssystem, har förfinats för att ge ännu noggrannare och snabbare reglering av svetsströmmen. Då det hela tiden finns en tillgänglig effektreserv, kan minsta förändring i ljusbågen omedelbart korrigeras. Detta möjliggör startegenskaper som är näst intill fullkomliga och en ljusbåge som konsekvent ger optimala svetsegenskaper med minimalt sprut.

Perfekt tändning: begränsningen av kortslutningsströmmen vid kontakt med arbetsstycket, gör att elektroden inte fastnar. För att direkt från start få en stabil båge, ökas strömmen och stiger till inställt värde för SoftStart, svetsström eller HotStart. Alternativt kan tändningen ske utan upprampning, som hos äldre utrustningar.

Nya TP klarar alla elektrodtyper. Med cellulosaelektroder (CEL) fås perfekta resultat tack vare en speciell karakteristik för sådana. Steglöst inställbara, startparametrar ger optimala tändegenskaper för alla elektrodtyper; hotstart, softstart eller direkt till svetsström, med eller utan upprampning. Ny steglös dynamikinställning möjliggör exakt anpassning till alla elektroder.

Ny MMA puls 0,5-100 Hz, ger en lättkontrollerad, viskös smälta, som kan vara fördelaktig vid svetsning i tunna material och positionssvetsning.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Transpocket 150 inkl elektrodhållare 3M (komplett)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *