exkl. momsinkl. moms

Silverlod 56SnIF 2.0x500mm 4st/fp

675.00 kr  Exkl. moms

Kadmiumfritt silverlod med 56% silver och integrerat flussmedel som används för samtliga metaller förutom aluminium och dess legeringar.
Silverlodet Meltolit 56Sn är för hårdlödning i kapillär-, rör- och plåtdelar.
Silverlodet har markant höga flyt- och vätningsegenskaper, då bra fogpassning erfordras.

Artikelnr: M9M2320M993 Kategorier: , ,

Beskrivning

Kadmiumfritt silverlod med 56% silver och integrerat flussmedel som används för samtliga metaller förutom aluminium och dess legeringar. Silverlodet Meltolit 56Sn är för hårdlödning i kapillär-, rör- och plåtdelar.

Silverlodet har markant höga flyt- och vätningsegenskaper, då bra fogpassning erfordras. Produkten användes inom finmekanik, värmeväxlare och sanitära installationer etc. God färgöverenstämmelse med rostfritt.

Förpackningen innehåller 4 st runda stavar a 2,0 x 500 mm (2,0 mm med integrerat flussmedel har motsvarande lödegenskaper som en 1,5 mm solid pinne utan flussmedel).

Fördelar med flussintegrerade lod

  • Förenklar lödprocessen genom att eliminera separat flussmedel och förbättra produktiviteten.
  • Ger starkare fogar av högre kvalitet genom konsekvent applicering av legering och flussmedel och därmed ger en konstant kvalitet.
  • Reducerar flussrester i produktionen samt rengöring av dessa efter lödning pga minimal flussexponering. Det bildas generellt 4-10 ggr mindre flussrester än med separat flussmedel men innehåller fortfarande tillräckligt med fluss för att löda en fog av hög kvalitet. Mindre kontaminering på delar, fixturer och maskiner som leder till minskade kostnader för underhåll.
  • Mindre massa att värma jämfört med solida lod leder till kortare lödtider, bättre produktivitet och grundmaterialet är utsätts för mindre värmepåverkan.
  • Mindre lod går åt (ca 20%).
  • Används optimalt ihop med induktionsvärme för att få ett konstant lödresultat varje gång.

Miljöaspekter

  • Inget resin(bindmedel) används jämfört med flussbelagda lod vilket skapar minimalt med ångor för användaren. 100% flussmedel i pulverform andvänds i lodet.
  • Flussmedel inuti lodet – Ingen mer fysisk kontakt med kemikalier av användaren.
  • Inget mer flussmedelsavfall eller rester på maskiner, fixturer och annan utrustning – Produktionsanläggningen kommer att bli renare och hälsosammare.

 

Arbetstemperatur 650 °C
Gas Ac/Ox-Propan
Hölje Flussbelagd(Rosa, grön)
Material Koppar, kopparlegeringar, mässing, stål och rostfritt stål.
Rm (Mpa) 375
A (%) 30
Densitet (g/cm3) 9,5

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Silverlod 56SnIF 2.0x500mm 4st/fp”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *