exkl. momsinkl. moms

Buddy Arc 180 Kit

180 är en kompakt 1-fas 230V inverterbaserade svetsströmkällor för MMA- och TIG-svetsning (med LiveTig, start).

Artikelnr: EM0700300680 Kategorier: ,

Beskrivning

Levereras komplett med svets- och återledarkabel!

Buddy Arc 180 är en kompakt 1-fas 230V inverterbaserade svetsströmkällor för MMA- och TIG-svetsning (med LiveTig, start). Elektroder upp till Ø 3,2 mm kan svetsas med 16 A trög säkring.

Extremt användarvänlig. Ställ in svetsströmmen på vredet och börja svetsa. Automatisk Hot-start och Arc-force. IP23-godkänd, korrossionsbeständig, flam- och stötsäker samt försedd med kraftiga OKC 50 kabelanslutningar för svetsning både inom- och utomhus. Stora kylflänsar och en smart design ökar livslängden.

(Buddy Arc 180 säljs inte i Norge, pga att 16A säkringen löser ut efter kort tid vid anslutning till det norska elnätet. I Sverige och övriga Europa fungerar svetsen utmärkt pga annan typ av elnät).

Egenskaper

 • Buddy™ Arc 180 är en kompakt 1-fas 230V inverterbaserade svetsströmkällor för MMA- och TIG-svetsning (med LiveTig start).
 • Elektroder upp till Ø 3,2 mm kan svetsas med 16 A trög säkring.
 • Extremt användarvänlig. Ställ in svetsströmmen på vredet och börja svetsa.
 • Automatisk Hot-start och Arc-force.
 • IP23-godkänd, korrossionsbeständig, flam- och stötsäker samt försedd med kraftiga OKC 50 kabelanslutningar för svetsning både inom- och utomhus.
 • Stora kylflänsar och en smart design ökar livslängden.

Buddy Arc 180 är en robust och tålig strömkälla för professionella svetsare. Den är byggd med den senaste, avancerade IGBT-tekniken, vilket ger svetsningsprestanda och tillförlitlighet du får svårt att hitta någon annanstans.

Byggd för att hålla
Buddy Arc 180 är en användarvänlig, robust och lätt svetsströmkälla för manuell bågsvetsning (MMA), som även kan användas för TIG-svetsning med skrapstart, ”Live TIG”.

Den interna elektroniken kyls av en mycket effektiv fläkt för extra driftsäkerhet och övervakas av ett överhettningsskydd. Strömkällan har kylflänsar, vilket ger den ännu längre li slängd längre livslängd.
Höljet är konstruerat för att tåla tuffa miljöer och har kapslingsklass IP 23S. Strömkällan har både axelrem och ett kraftigt bärhandtag.

Inställningspanel
Inställningspanelen på Buddy Arc 180 är mycket enkel att använda, med enbart ett vred för inställning av svetsström. Omställning mellan MMA- och TIG-svetsning görs med en omkopplare på frontpanelen.

MMA-svetsning
Buddy Arc 180 ger jämn likström för svetsning, vilket gör att du kan svetsa de flesta metaller, som legerat och olegerat stål, rostfritt stål och gjutjärn. Inställningarna för bågtryck och varmstart (hot start) anpassas automatiskt till den inställda svetsströmmen, vilket ger perfekt bågtändning och utomordentliga svetsningsprestanda. Buddy Arc 180 kan användas med de flesta elektroder med Ø 1 6 till 3 2 mm 1,6 till 3,2 mm.

TIG-svetsning
Buddy Arc 180 kan enkelt användas för TIG-svetsning med skrapstart, ”Live TIG”. Komplettera strömkällan med en TIG-brännare med inbyggd gasventil, en gasregulator och en flaska skyddsgas, så är du redo att TIG-svetsa olegerat stål eller rostfritt stål, med eller utan tillsatsmaterial.

Typiska tillämpningar

 • Anläggningstillverkning och -underhåll
 • Platsunderhåll/reparation
 • Bygg och anläggning
 • All ä till k i Allmän tillverkning
 • Lantbruk

Överlägsna bågegenskaper – jämna svetsningsförhållanden.
Lämplig för generatordrift – kan användas med generator.
Enkel att använda – ställ in svetsströmmen och svetsa med utmärkt resultat.
Praktisk – strömkällan har både axelrem och ett kraftigt bärhandtag, som gör den lätt att bära med sig.
Robust konstruktion – tål tuffa miljöer.
Kan användas med förlängningsnätkabel – ger ännu större arbetsräckvidd

(Buddy Arc 180 säljs inte i Norge, pga att 16A säkringen löser ut efter kort tid vid anslutning till det norska elnätet. I Sverige och övriga Europa fungerar svetsen utmärkt pga annan typ av elnät.)

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Buddy Arc 180 Kit”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *